Boekpresentatie 25-11-2019

Op 25-11-2019 werden in de Regenboogkerk in Nuenen de eerste 400 exemplaren van Palwasha’s boek, Demonen overwonnen, gepresenteerd.

Na een inleiding door Peter van Overbruggen nam deze met Palwasha, Alice Michels en Paul van den Bosch op het podium plaats en blikten zij gezamenlijk terug op de gebeurtenissen die tot de totstandkoming van het boek hebben geleid.

Sprekers en interviewers waren onder meer Piet Hooft van Huysduynen en Kabir, Palwasha’s in de Verenigde Staten wonende oudste broer, die het publiek en zijn zus middels een video toesprak. Ook Musafer, een neef die in Rotterdam geneeskunde studeert, en Ralf Stultiëns, wethouder en lijsttrekker voor W70 in Nuenen, hielden korte maar hartverwarmende toespraken. Helma Michielsen las twee gedichten voor.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Evert Kielen op klarinet en Hans Spijkerman op piano. De bijbehorende teksten werden op drie grote schermen boven het podium geprojecteerd.

Na het officiële gedeelte was er een staande receptie met fantastische catering door Restaurant Saffraan, een Afghaans en Perzisch restaurant dat is gevestigd op de Tongelresestraat 321 in Eindhoven. Klik op de link voor meer informatie over dit restaurant.

Het boek


Op de onderstaande foto’s is te zien dat de presentatie goed werd bezocht. Het publiek telde zo’n 180 mensen, waaronder een aantal familieleden van Palwasha, zoals onder meer haar broer uit Ierland en nog familie uit Eindhoven. Van Palwasha’s boek zijn dezelfde avond 120 exemplaren verkocht. En voor degenen die nog een boek willen kopen, staat er op deze website een bestelformulier.

Foto’s en video

Klik op een van onderstaande foto’s om een vergrote weergave te zien. Vervolgens kun je met de pijltoetsen door de foto’s bladeren. Bekijk je deze pagina of je telefoon of tablet, dan kun je op een foto tikken om naar de volgende foto te gaan.

NB: De hier afgebeelde foto’s zijn iets kleiner dan de originelen. Wil je graag een of meer originele exemplaren ontvangen, neem dan contact op met Theo van der Ster.

Hieronder staat een fragment van het interview door Piet Hooft van Huysduynen met Palwasha.

Hieronder staat het videoverslag van de Lokale Omroep Nuenen. Dat verslag geeft tevens een beeld van het aanloopproces naar het boek.

3 thoughts on “Boekpresentatie 25-11-2019

  1. T was een prachtige avond waarbij we zien dat het fijn is om cultuurverschillen te zien en te waarderen.
    Wat fijn wanneer buitenlanders zich thuis kunnen voelen in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *